Välkommen till D1abeteshanden!

Kul att du kikar in på vår sida. Kanske undrar du varför Diabeteshanden bildades och vilket syfte den ska fylla?

Diabeteshanden är en ideell förening och dess syften är att vara en kanal helt dedikerat till Diabetes typ 1 och med två olika inriktningar. Dels att informera och öka kunskapen om sjukdomen och dels att samla in pengar till forskningen kring sjukdomen.  Sidan kommer med både jämna och ojämna mellanrum att fyllas på med artiklar, reportage och allehanda diabetesrelaterade texter. Vår absoluta högsta dröm och mål kommer alltid vara att lägga ned föreningen, av anledningen att sjukdomen för alltid blivit botad.

Typ 1-diabetes är en irreparabel sjukdom som ungefär 50 000 svenskar lider av.  Som vuxen klarar man sig ofta ganska bra, även om sjukdomen statistiskt sett förkortar livet med ungefär 11 år. Mer utsatta är barnen och deras familjer som drabbas. All oro, alla nattliga blodsockermätningar och alla små ting som i vardagen blir extra svåra för familjer med ett barn med diabetes. Vi hoppas kunna belysa deras situation på ett tydligt och konkret sätt framöver. Allt ekonomiskt överskott skänks oavkortat till Barndiabetesfonden.

Det finns ett par väldigt enkla sätt att per omgående visa sitt stöd och det är att bli medlem i föreningen, klicka på fliken ”Medlem” ovan eller klicka HÄR för en direktlänk. Vi har Swish som betalningsmedel, så enklare kan det inte bli. Gilla även vår sida på sociala medier och dela gärna detta och kommande inlägg för en så stor spridning som möjligt.

Vi hoppas att du kommer att finna sidan intressant, givande och lärorik. Nu ser vi gemensamt till att bota Diabetes!

Tack på förhand!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *